Tips för reparation av parkettgolv

Tips för reparation av parkettgolv

Det är lätt hänt att man får hackor och repor i sitt parkettgolv. Detta kan åtgärdas på olika sätt beroende på om du har ett oljat eller lackat parkettgolv och det finns produkter som specifikt tillverkats i detta syfte. Om du har ett lackat parkettgolv finns det ett par olika alternativ beroende på hur djupa reporna är. För små repor och hack rekommenderar vi Kährs Lackrefresher, som enkelt appliceras för att jämna ut ytan. Men om det har uppstått djupare hack eller grova repor kan du behöva ta i lite mer med wood filler eller hårdvax och sedan avsluta med Kährs Touch-up-lack.

För oljade parkettgolv rekommenderar vi en produkt som Kährs Satin Oil för lite ytliga märken och repor, med en touch-up produkt som Kährs Touch-up-olja för djupare hack och repor. Om något barn där hemma lyckades tappa en riskokare eller kittel på golvet kan det behövas lite mer drastiska åtgärder för att återställa golvets skick. Precis som med lackade parkettgolv gäller det att först och främst fylla i sprickorna med ett hårt vax eller en wood filler innan man stryker på oljan.

Men om det har skett en ordentlig olycka där hemma, med problemytor som är större än till exempel en vattenkokare eller tekanna så behöver man ta hjälp av en kunnig golvläggare. Det är mycket man kan göra på egen hand när det gäller reparation i huset, men för större jobb brukar det rekommenderas att man tar hjälp av ett proffs som vet precis hur det ska gå till.