Marknadsför din byggfirma

Marknadsför din byggfirma

Att starta ett nytt byggbolag är alltid spännande och har du rätt utbildning och kunskap finns det enorma möjligheter för dig att skapa en bra kundkrets. Men för de flesta nystartade bolag kommer det att krävas en viss marknadsföring som gör att du kan skapa fler kontakter, kommunicera med potentiella kunder och även kunna anlitas av större bolag för diverse olika uppdrag.

Innan du börjar marknadsföra de tjänster du erbjuder är det dock viktigt att du har ett bra upplägg, att du har investerat i all nödvändig utrustning som du kan komma att behöva, samt att du faktiskt har registrerat bolaget hos Skatteverket. Detta för att de kunder som anlitar dig även ska kunna nyttja ROT-avdrag eller annan form av skattereducering. Nästa steg är alltså att börja hitta kunder, så hur gör man detta på ett förmånligt och effektivt sätt?

Annonsera i tidningar

Har du möjlighet att annonsera i tidningen så är detta ett mycket bra val. Du kan direkt få en bra kundkrets och när väl ryktet i staden börjar spridas om dina tjänster så kommer allt mer uppdrag att trilla in. Gör egna etiketter som du kan dela ut till dina kunder och som har information om hur de kan kontakta dig för en offert. Dessa etiketter kan du även dela ut till större bolag, som i sin tur kan dela ut informationen till sina kunder. Att skapa samarbeten med olika bolag är ett mycket bra sätt att få ett snabbt snurr på ekonomin.

Recensioner

Men många företag är också beroende av kundrecensioner för att fortsätta få kunder. Så säkerställ att du skapar en hemsida och att dina omdömen är bra på diverse olika jämförelse hemsidor för att du ska kunna få en bra placering när kunder söker på din firma.