Din hälsa kommer först

Din hälsa kommer först

Om du börjar känna att det är någonting som inte känns okej eller som det brukar göra när du håller på och snickrar, lägger golv eller byter fönster så ska du lyssna på det. Gör det ont någonstans? Känner du dig inte helt hundra? Det är din kropp som ger dig signaler att det är dags att vila. För att din kropp ska hålla i längden är det viktigt att lyssna på dessa signaler.

Oavsett hur bråttom det är att någonting ska bli klart så måste du lyssna på dig själv. Om du kör över dig själv gång efter gång kommer din kropp och ditt huvud tillslut att lägg av. Och då kan du inte snicka eller göra något annat på väldigt länge. Så att vara lyhörd för vad kroppen säger och ta det på allvar är viktigare än att du gör klart det du har sagt att du ska göra.

Om det är svårt

Det är lättare sagt än gjort att lyssna på sig själv. Men vad hade du sagt till en nära vän om hen sa att det gjorde ont någonstans eller om hen började känna sig sjuk? Då hade du sagt åt personen att vila eller hur? Om du hade sagt det till någon annan ska du även säga det till dig själv. Din hälsa är lika viktig som någon annans.

Vill du ha faktiska bevis innan du kan vila ordentligt kan du alltid ta del av näthandel för självtest. Då kan du få bevis på att någonting är fel utan att behöva gå till en läkare.